De badkamer wordt steeds belangrijker in huis. Want laten we even heel eerlijk zijn, vroeger was de badkamer alleen een praktische ruimte om jezelf op te frissen. Daar gaat gelukkig verandering inkomen. De badkamer wordt in 2023 namelijk dé hotspot in huis om jezelf even volledig los te trekken van alle prikkels en stress. Het mag echt wel een heuse wellness ervaring worden waar je heerlijk ontspant en geniet. Daarom delen we in deze blog de belangrijkste en meest opvallende badkamertrends van 2023! Lees snel verder.. 

De badkamer wordt echt onderdeel van de woning 

Het is tijd om de welverdiende aandacht te geven aan de badkamer. Daarom wordt in 2023 de kleuren, materialen en accessoires van de woning doorgetrokken in dezelfde lijn. Dat is ook binnen de badkamertrends van 2023 duidelijk te zien. Opvallende kleuren, luchtige en ronde vormen en duurzaam gebruik. 

Deze accenten en kleuren zijn ook terug te zien bij het gebruik van de kranen. Naast dat de kranen zwart en robuust mogen zijn, kunnen ze nu ook in een opvallende kleur of goud zijn. Komt dat je bekend voor? Ja natuurlijk.. want deze trend zagen we ook bij de interieurtrends 2023. Ook de badkamermeubels worden tegenwoordig gemaakt van marmer of een natuursteen die dezelfde look heeft, eveneens een trend die we binnen andere woontrends terugzien. 

Ronde en organische vormen binnen badkamertrends 2023 

Geen strakke lijnen en hoeken meer in de badkamer, maar ronde en organische natuurlijke vormen. Ook deze trend zagen we al opkomen in de interieurtrends, maar we zien deze nu ook terugkomen in de badkamertrends. Denk hierbij aan afgeronde muren of een nis met boogvorm. Maar heb je nou net je muren laten stucen of betegelen? Geen probleem! Je kunt deze trend namelijk ook heel eenvoudig naar je badkamer brengen door nieuwe producten of accessoires aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een ronde wastafel, ronde spiegels en een bad in een mooie ronde vorm. Daarnaast zijn ook steeds meer badkamermeubels in verschillende vormen verkrijgbaar. Je hebt dus genoeg mogelijkheden om je badkamer een mooie ronde en organische vorm te geven! 

Duurzaamheid 

Jup. Een term waar we (gelukkig) niet meer omheen kunnen. Ook in de badkamertrends van 2023 komt duurzaamheid steeds vaker terug. De badkamer is in 2023 daarom ook milieuvriendelijker en houdt rekening met duurzaamheid. Denk hierbij aan natuurlijke materialen, waterbesparende kranen en duurzame toiletten. Maar denk ook aan slimme gadgets zoals een smart douche, spiegels en lampen met bewegingssensor. 

Geen trend, wel een tip: we laten de kraan absoluut niet aan tijdens het tandenpoetsen! 

Aardse kleuren 

We zien binnen de badkamertrends 2023 aardetinten steeds vaker terug. Denk hierbij aan kleuren zoals bruin, zand, terracotta, beige en taupe. Deze basiskleuren zijn eenvoudig te combineren met natuurlijke materialen en geven een rustige, maar ook luxe sfeer aan de ruimte. En dat is precies wat we willen in 2023. Vul de aardetinten vervolgens met groen, want zoals we ook al hebben aangegeven in de slaapkamertrends 2023, brengen we meer groen in huis. Van licht tot donker: alle tinten van groen zijn goed! Laat de kleur terugkomen door bijvoorbeeld planten in de badkamer te zetten. 

Tijdloos hout 

Hé, maar hout is toch geen trend? Klopt. Hout is namelijk altijd al in geweest in de badkamer, want het zorgt voor een instant gevoel van warmte. Maar in 2023 gaan we hier net een stapje bovenop. Met de juiste toepassing krijgt het tijdloze materiaal op slag een trendy en moderne look. Denk bijvoorbeeld aan houten latjes die je verticaal op het front zet. Dit leidt tot een verrassend reliëf. Plaats vervolgens een aantal led-lampjes achter deze houten latjes om een prachtig en modern resultaat te creëren. 

Luxe en natuurlijke materialen 

Luxe en natuurlijke materialen zijn eigenlijk tijdloos. Natuursteen, marmer, beton ciré en hout zijn een mooie basis om een heerlijke wellness ervaring te creëren. Opvallend is dat het travertin natuursteen een comeback heeft gemaakt uit de jaren 70/80. Waar natuursteen in voorgaande jaren vooral met zwarte kranen werd gecombineerd, gaan we in 2023 meer goud chroom, koper en rvs kleuren zien! 

Badkamer & slaapkamer combineren? 

Tot slot is de integratie van je badkamer in je slaapkamer een belangrijke trend van 2023. Je vindt deze trend steeds vaker terug in hotels. De twee verenigde kamers ogen ruimtelijker en chiquer. Uiteraard moet je hier wel de ruimte voor hebben. 

De grote vraag is natuurlijk; hoe bouw je een badkamer in je slaapkamer? Houd hierbij rekening met de praktische details als de stijl. Kies je ervoor om de badkamer volledig te laten overlopen in de slaapkamer? Dan is het belangrijk om een waterbestendige vloer te kiezen. Een tweede, en niet mindere optie, is een eenvoudige scheiding tussen beide door middel van twee soorten vloeren en/of een scheidingswand. Het is niet makkelijk, maar wel ontzettend tof!