Investeren in een ruimte in je huis waar je het liefst zo snel mogelijk je ogen sluit. Huh? Klinkt eigenlijk helemaal niet logisch toch? Maar toch zijn wij van Villa de Veluwe ontzettend dol op de slaapkamer. Het liefst in een zo stylish mogelijk exemplaar! Daarom worden wij ook blij van de nieuwe slaapkamertrends van 2022. Ben jij ook benieuwd naar deze trends? Lees dan snel verder! 

Less = more 

Jup. Je leest het goed. Less = more geldt ook voor de slaapkamer! Een minimalistisch leven is ook een bredere trend die de afgelopen jaren echt doorzet. We kopen minder, maar wat we kopen gaat een stuk langer mee. Daarom wordt er in de slaapkamer ook gekozen voor duurzame en minimalistische materialen. De vormgeving is gewoon strak en eenvoudig, waardoor producten jaren mee kunnen als basis. 

En begrijp het niet verkeerd. Dit betekent niet dat je een saaie slaapkamer moet creëren met alleen een bed en kledingkast. Nee zeker niet. Houd je alleen wel in met het aantal accessoires dat je koopt. 

Straal rust uit 

De slaapkamer moet in de basis eenheid en rust uitstralen. Ondanks dat het in de slaapkamer meestal donker is, is een fijne kleur op de wanden wel superbelangrijk voor de algehele sfeer. We zien in de slaapkamertrends twee dingen terugkomen. Je gaat voor een basis van zachte tinten zoals beige óf je gaat voor zwart/wit met accenten van grijs. In beide gevallen geen motieven of drukke prints. Deze rust wordt versterkt door accenten en kleuren uit de natuur. 

Duurzaamheid 

Één van de meest belangrijke trends op het gebied van de slaapkamer is de verduurzaming van onze slaapkamers. Dit doe je bij uitstek met een duurzaam dekbedovertrek. Wij raden hierbij een zacht katoen satijnen dekbedovertrek aan. De zachte stof is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens superzacht! 

Katoensatijn geeft daarnaast ook meteen een luxe, zachte en .. daar komt het.. een rustige uitstraling. Ben je geen fan van katoensatijn? Dan kun je ook kiezen voor linnen of katoen met een wat stoerdere look. Jouw dekbedovertrek beslaat immers een groot oppervlak en heeft hierdoor grote invloed op de uitstraling en beleving van je slaapkamer. 

Minder rommel 

Hé, minder rommel.. dat is toch logisch? Ja. Maar dit keer écht minder rommel! Integreer daarom slimme opbergoplossingen in de slaapkamer. Veel traditionele meubelstukken worden vandaag de dag ontworpen met ruimte voor opslag van spullen. Dit zullen we steeds vaker terug zien, en dat is maar goed ook. Een nette slaapkamer doet wonderen voor een goede nachtrust. 

Into nature 

Je wilt het liefst dat je slaapkamer zoveel mogelijk rust uitstraalt. Dit doe je door kleuren, vormen en materialen te kiezen uit de natuur. Zo begin je elke dag met een goed gevoel. Denk hierbij aan groene, natuurlijke en lichte kleuren. Wil je het iets spannender maken, ga dan voor behang of beddengoed met een print van de natuur. Houd wel rekening met het feit dat dit behang ook rustig moet ogen. Ga dus niet voor een tijgerprint!

Slaapkamer kleuren

Je denkt waarschijnlijk;  ‘’Ja het is wel leuk en aardig dat jullie het hebben over natuurlijke en lichte kleuren, maar wat zijn deze kleuren dan? ‘’ En terecht. De slaapkamer kleuren van dit moment zijn aardetinten en natuurlijke kleuren die zorgen voor een kalme uitstraling. Populaire kleuren zijn blauw, groen, wit, beige en diverse grijs- en aardetinten of lichte houtsoorten. Deze kleuren dragen allemaal bij aan een natuurlijke uitstraling. 

Wil je liever een iets luxere stijl creëren, die ook nog past bij de slaapkamertrends? Voeg dan de accenten van goud, staal of marmer toe. Let op. Alleen de accenten! 

Slaapkamer decoratie 

Je slaapkamer moet natuurlijk wel gezellig en persoonlijk zijn. De perfecte manier om dit te stimuleren is door decoratie te gebruiken. Het belangrijkste voor het komende jaar is dat je in de slaapkamer geniet van rust en een moment neemt voor jezelf. Zorg ervoor dat al je decoratie hier dus ook aan bijdraagt. Focus je op de juiste slaapkamer kleuren, materialen en persoonlijke elementen. Hang bijvoorbeeld je mooiste foto’s aan de wand en leg een zacht vloerkleed op de vloer. Je kunt ook nog droogbloemen in een natuurlijke kleur neerzetten. Dit stimuleert niet alleen de sfeer in je slaapkamer, maar zorgt ook nog eens voor een natuurlijke uitstraling!

Rust, rust en nog meer rust

We blijven terugkomen op het woordje ‘rust’. Rust is namelijk echt het woord van de slaapkamertrends. De slaapkamer wordt weer steeds meer een ruimte om echt te ontspannen. Een prikkelvrije zone. Waar we een aantal jaar geleden massaal onze slaapkamers gingen vullen met allerlei elektronica, gaan we dit sterk verminderen begin 2023. Een flinke televisie aan de muur of verschillende oplaadstations voor de mobiele telefoons zijn niet meer nodig in de slaapkamer. Het moet juist een ruimte worden met zo min mogelijk stekker. Geen kamer waar je al je apparaten oplaadt, maar juist jezelf oplaadt! 

Comments (1)

  1. Pingback: Onze favoriete keukentrends van 2023 - Villa de Veluwe

Comments are closed.