Jachthuis Sint Hubertus

Bezoek tijdens je wandeling door de Veluwe het Jachthuis Sint Hubertus

Het jachthuis Sint-Hubertus staat in het noordelijke deel van het Nederlands Nationaal Park De Hoge Veluwe, tussen de Gelderse steden Otterlo en Hoenderloo. Architect Hein Berlage ontwierp dit prachtige gebouw in 1914 op verzoek van het echtpaar Helene Kröller-Müller en Anton Kröller. Het Jachthuis Sint Hubertus werd afgerond in 1920. Vanaf dat jaar diende het voornamelijk als buitenverblijf voor het echtpaar. Het was pas in de laatste periode van hun leven dat ze er permanent gingen wonen.

jachtshuis2

Standaard rondleiding

Een standaard rondleiding neemt ongeveer 45 minuten in beslag. Voor kinderen onder de 6 jaar is deze rondleiding minder geschikt. Voor niet-Nederlands sprekende gasten zijn er audiotours beschikbaar. Deze worden aangeboden in het Engels, Duits, Frans, Chinees, Japans, Italiaans en Spaans. Het is verplicht om te reserveren voor een rondleiding. Het is niet mogelijk om het Jachthuis zelf te bezoeken. 

Themarondleiding

Van 31 oktober 2023 tot 31 maart 2024 is het mogelijk om de Themarondleiding "Kunst in het Jachthuis" te ervaren, gericht op de kunstwerken binnen Jachthuis Sint Hubertus. Deze rondleiding duurt 75 minuten en biedt inzicht in de kunstcollectie van het jachthuis. Let op: deelname aan deze rondleiding is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, mensen met beperkte mobiliteit of degenen die een rollator gebruiken vanwege de trapbeklimmingen tijdens de tour.

Belangrijkste informatie

    • Reserveren is noodzakelijk
    • Museumkaart is niet geldig
    • Je kan niet zelf het Jachthuis betreden
    • Normale rondleiding is geschikt voor minder valide