Speulderbos Garderen

Maak een wandeling door het meest betoverende bos van Nederland!

Het Speulderbos bevindt zich in de schilderachtige Veluwse gemeente Garderen. Dit bos wordt vaak genoemd als één van de meest betoverende bossen in het hele land, en wellicht is dat terecht. De boomstammen in het dansende bos, samen met de heuveltjes, schitterende wandelpaden en de aannemelijke kans om wilde dieren te spotten, maken het Speulderbos tot een van de meest geliefde bossen.

De dansende bomen

Na slechts 10 minuten wandelen of fietsen langs de Duintjes route, bereik je de prachtige locatie in het Speulderbos die bekend staat als het 'bos met de dansende bomen'. Hier in dit bos richten de meeste bomen hun takken en stammen op een unieke wijze naar de hemel, met aanzienlijke buigingen. De talloze grillige stammen staan dicht op elkaar, wat resulteert in een betoverende wirwar van takken en een aura van mysterie.

Wilde dieren spotten

Wat het verblijf in dit bos nog plezieriger maakt, is de kans om wilde dieren te spotten. Op diverse locaties zijn er speciale observatiepunten voor wild. Houd je camera gereed, want je zou zomaar een ontmoeting kunnen hebben met herten of wilde zwijnen. De meer schuchtere bewoners van het bos, zoals de boommarter, das en gladde slang, zijn minder vaak te zien. Als je geen geluk hebt om groter wild tegen te komen, geniet dan van de overvloed aan vogels om je heen.

Herfstwandeling met gids maken?

    • Ongeveer 6 kilometer
    • Trek goede wandelschoenen aan
    • Neem een verrekijker mee
    • Honden niet toegestaan