Nationaal Park Veluwezoom

Een prachtige natuurgebied met veel heuvels

Nationaal Park Veluwezoom is een natuurgebied van 5000 hectare op de Veluwe in de provincie Gelderland dat in zijn geheel eigendom is van de vereniging Natuurmonumenten. Kenmerkend voor Veluwezoom is dat je nergens anders op de Veluwe zoveel heuvels hebt en zo’n mooi uitzicht. 

veluwezoom3

Activiteiten in de Veluwezoom

In het prachtige natuurgebied zijn tal van activiteiten te beleven. Geniet van wandelingen, fietstochten, avontuurlijk mountainbiken of ontspannen paardrijden in de Veluwezoom. Tussendoor is er gelegenheid om even te ontspannen op een terras. Breng tevens een bezoek aan het bezoekerscentrum en laat de kinderen zich vermaken in de speeltuin. 

Wilde dieren spotten

Er zijn hier 350 kilometer aan paden waar je zomaar wilde zwijnen, reeën of herten kunt tegenkomen. Via het ecoduct Terlet kunnen deze dieren naar andere gebieden op de Veluwe trekken, waaronder het Deelerwoud. Tijdens een wandeling is de kans bijna gegarandeerd dat je Schotse hooglanders tegenkomt, die net als de wilde dieren in dit gebied leven. Daarnaast zie je hier IJslandse paarden grazen, samen met een kudde schapen.

Bezoekerscentrum Veluwezoom

    • Adres: Heuvenseweg 5a, Rheden
    • Tel: 026 - 497 91 00
    • Mail: b.veluwezoom@natuurmonumenten.nl
    • Maandag gesloten/li>
    • Open van 10:00 tot 17:00/li>