Het inrichten van een kleine woonkamer is alles behalve makkelijk, omdat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Je kunt met je inrichting namelijk alle kanten op. Veel van ons hebben jammer genoeg niet de luxe van een super grote woonkamer, maar dat betekent niet dat we een kleine woonkamer niet gezellig kunnen inrichten. Sterker nog, een kleine woonkamer inrichten zorgt juist voor een fijne en knusse sfeer in huis. Iets wat we allemaal nodig hebben, toch? Daarom geven we je in deze blog een aantal tips! Lees snel verder. 

Kleine woonkamer inrichting met Pinterest

Om te beginnen; je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Een gezegde wat bij het inrichten van je kleine woonkamer heel goed van pas komt. Waarom namelijk zelf puzzelen, als iemand anders het al voor je gedaan heeft? Neem daarom snel een kijkje op Pinterest en bekijk verschillende kleine woonkamer stijlen. 

Uiteraard wil je uiteindelijk wel je eigen persoonlijke stijl creëren. Het is daarom ook niet de bedoeling dat je een stijl uit Pinterest letterlijk overneemt, maar gebruikt ter inspiratie. Het maken van een persoonlijke moodboard kan hierbij helpen! 

Inrichting kleine woonkamer: werk verticaal 

Wanneer je een kleine woonkamer hebt is het belangrijk om creatief om te gaan met je spullen. Focus je bij een kleine woonkamer niet alleen op de oppervlakte van de ruimte (m2), maar ook op de inhoud (m3). Begin daarbij bij de vloer: welke meubels kun je kwijt? Ranke meubels doen het logischerwijs beter, tenzij ze een dubbele functie hebben in de vorm van een extra opbergruimte. Ga voor meubels in efficiënte vormen, zoals een kleine ronde eettafel. 

Kleine woonkamer inrichten met eettafel 

Weinig ruimte in je woonkamer, maar houd je wel van een gezellig avondje dineren en borrelen? Dan doe je dat natuurlijk het liefst in stijl! Met de juiste eettafel creëer je heel eenvoudig de perfecte sfeer voor je woonkamer. 

tip 1: wil je een kleine woonkamer inrichten met eettafel? Dan is het belangrijk om het aantal zitplekken te bepalen. Er is namelijk een groot verschil of je een plekje maakt voor twee, vier of vijf personen. Om comfortabel te kunnen (na)tafelen, kun je beste uitgaan van 70 centimeter per stoel. Zo reserveer je namelijk voor iedereen een fijne, ruime plek om te zitten. 

tip 2: de ideale vorm: rond, ovaal of toch vierkant? 

Vierkante kleine eettafels

Een vierkante eettafel oogt robuust en is qua ruimte lekker compact. Vier personen zitten ruim tegenover elkaar. Doordat iedereen op een gelijke afstand zit hebben alle tafelgenoten onderling goed contact. 

Ovale eettafel 

Aan een ovale eettafel zit je met twee aan twee tegenover elkaar. Om ruimte te besparen, zet je de kopse kant tegen de muur. Zo creëer je in de basis vier zitplaatsen. Mochten er meer eters aanschuiven, dan kun je de tafel altijd verplaatsen naar het midden van de kamer. 

Ronde eettafels

De ronde eettafel is waarschijnlijk een van de meest populaire keuzes. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar een ronde eettafel is een geweldige optie om ruimte te besparen. Met een ronde eettafel oogt de ruimte namelijk veel groter. 

Kleine woonkamer inspiratie: kies meubels met opbergruimte 

Wanneer je op zoek bent naar een kleine woonkamer inspiratie, dan is het verstandig om meubels te kiezen met opbergruimte. Opbergruimte is namelijk erg belangrijk in huis. Hoe meer opbergruimte je hebt, hoe georganiseerder en netter je woonkamer oogt. Opbergruimte creëer je niet alleen met kasten, maar ook andere meubels kunnen opbergruimte hebben. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel, bank of poef. 

Kleine woonkamer inrichten met Villa de Veluwe? 

Het is niet zomaar dat je op onze blog terecht bent gekomen, want je bent op zoek naar inspiratie en tips om je kleine woonkamer in te richten. Dat komt goed uit, want je kunt bij ons ook je inspiratie omtoveren tot realiteit! Wij bieden namelijk heel veel verschillende meubels en accessoires die perfect zijn voor een kleine woonkamer. Dus neem snel een kijkje bij onze meubels, banken, kasten, stoelen, krukken, bureau’s of verlichting