De moderne woonstijl is nog steeds ontzettend populair, maar dat hoeven we jou waarschijnlijk niet eens te vertellen. Deze woonstijl is en zal altijd populair blijven, zolang we maar met de ‘moderne’ tijd meegaan. De moderne stijl is niet alleen in de woonkamer of keuken populair, maar zeker ook voor in de slaapkamer! De uitstraling is namelijk rustgevend, zonder dat het saai wordt. 

Bij een moderne slaapkamer inrichting zijn een aantal basiselementen die je niet mag vergeten. In deze blog geven je een aantal tips, wat inspiratie en leuke moderne slaapkamer ideeën die je meteen kunt toepassen! 

Kies de juiste kleuren 

Ben je op zoek naar moderne slaapkamer ideeën? Begin dan met het kiezen van het juiste kleurenpalet. Voor een moderne look kies je neutrale kleuren. Denk hierbij aan kleuren zoals zwart, grijs en wit. Wil je juist wat meer warmte toevoegen aan de slaapkamer? Dan doen de kleuren gebroken wit en zachte bruintinten het erg goed. 

Wij vinden het zelf altijd tof om een hele ruimte wit of grijs te maken en vervolgens één opvallende accentkleur te gebruiken. Houd hierbij wel rekening met het feit dat het een gedempte tint moet zijn. Dus geen neon kleuren gebruiken. Een absolute no-go! 

Slaapkamer tip 1: Maak een moodboard van jouw kleurenpalet en kies vervolgens de mooiste kleuren uit die passen bij jouw persoonlijke smaak! 

De vloer in je moderne slaapkamer

Uiteraard moet de vloer mooi aansluiten bij jouw gekozen kleurenpalet. In de meeste gevallen is een houten vloer een prima optie, want deze is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Oke, het is nou niet echt super modern, maar wel makkelijk te combineren! Wil je voor een echt strakke en moderne vloer? Kies dan een betonvloer of een vloer met PVC visgraat. 

Raamdecoratie in je moderne slaapkamer 

Raamdecoratie mag natuurlijk ook niet ontbreken bij de inrichting van je moderne slaapkamer! Voor een moderne slaapkamer heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende soorten raamdecoratie. Dit is natuurlijk afhankelijk van de uiteindelijke sfeer die je wil bereiken. Wil je de strakke en moderne vormgeving iets warmer maken? Kies dan voor vouw- of rolgordijnen in effen, naturel kleuren. Wil je toch gewoon de ultieme moderne look creëren? Kies dan voor strakke, donkere aluminium jaloezieën. 

De juiste verlichting 

We mogen natuurlijk de sfeer niet vergeten. Als we denken aan sfeer, denken we al automatisch aan verlichting toch? Verlichting is namelijk misschien wel de belangrijkste sfeermaker in elke ruimte! Houd daarom bij het inrichten van je slaapkamer rekening mee dat de kamer op de juiste manier verlicht is. Denk van tevoren goed na over welke functie het licht moet hebben. 

Gebruik je de slaapkamer om alleen te slapen of werk/studeer je hier ook? Dan is het namelijk belangrijk dat je een functionele lamp aanschaft die genoeg licht verspreidt. Maar als je de slaapkamer alleen gebruikt om tot rust te komen en te slapen, dan is de uitstraling van de lamp wellicht belangrijker dan de hoeveelheid licht die hij geeft. 

Slaapkamer tip 2: Gebruik dimmers! Met het gebruik van dimmers regel je heel eenvoudig de sfeer in de slaapkamer. Je bepaalt op deze manier zelf hoeveel licht je wil. Ideaal! 

Meubels voor je moderne slaapkamer 

Voor je moderne slaapkamer werken inbouwkasten het beste! Inbouwkasten passen namelijk perfect in een moderne woonstijl. Ze zijn niet alleen ontzettend praktisch, maar zijn ook nog eens vernieuwend en ruimtebesparend. Vervolgens raden wij het aan om je meubels op maat te laten maken, zodat je je slaapkamer volledig inricht naar eigen smaak en wensen. Op deze manier sluit de indeling aan bij de beschikbare ruimte en creëer je meer openheid. 

Grote en opvallende accessoires 

Natuurlijk wil je ook meer sfeer en persoonlijkheid toevoegen in je slaapkamer. Dit is tevens de ruimte waar alleen jij en je partner komen. Dit doe je heel eenvoudig door accessoires toe te voegen. In een moderne slaapkamer doe je dat natuurlijk niet met kleine standaard accessoires, maar met echte statement pieces. Denk hierbij aan kunst aan de muur, een bijzondere vaas, een groot vloerkleed, design lampen of een unieke draaifauteuil.

Moderne kleine slaapkamer ideeën 

Heb je een kleine slaapkamer, bijvoorbeeld in het huis van je ouders? Of hebben jij en je partner een kleinere slaapkamer in jullie woning? Ook dan wil je natuurlijk gewoon een moderne slaapkamer inrichting toepassen. Ga hierbij op zoek naar meubelstukken met strakke lijnen en een minimalistische uitstraling. Dit past namelijk het beste bij de moderne stijl en zo houd je nog genoeg ruimte over in je slaapkamer!