Één van de belangrijkere kamers in je woning is natuurlijk de badkamer. Je neemt je dagelijkse douche, je poetst er je tanden en frist je op. Dit doe je allemaal in de badkamer. Je bent er dan ook waarschijnlijk meerdere keren per dag te vinden. Een comfortabele en stijlvolle inrichting is dan natuurlijk wel zo belangrijk. Naast het feit dat het comfortabel is, dient een badkamer natuurlijk ook gewoon praktisch te zijn. Hoe je jouw badkamer inrichting praktisch maakt? Dat lees je in deze blog! 

Wat mag niet missen in je badkamer? 

Voordat je überhaupt begint met de indeling van je badkamer is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je wensen zijn. Wil je bijvoorbeeld een dubbele wastafel, een uitgebreid bad of juist alleen een douche? Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de opbergruimte. Komt de wasmachine ook in de badkamer of niet? Kies je voor een luxe uitstraling of wil je een standaard en basic badkamer? Schrijf dit allemaal duidelijk voor jezelf op zodat je weet waar je moet beginnen. 

Badkamer inrichten tip 1: Maak een moodboard met al je wensen. Zo weet je namelijk waar je de badkamer precies voor wilt gebruiken en welke stijl je wilt hanteren. 

Gebruik lichte en neutrale kleuren voor je badkamer inrichting 

De kleur in je badkamer is een van de belangrijkste elementen in deze kamer. Voor als je je afvraagt waarom, de kleur bepaalt namelijk voor een groot deel de uitstraling van de badkamer. Naast het feit dat de kleur de uitstraling bepaald, heeft het ook nog eens invloed op hoe groot de badkamer lijkt. We willen namelijk allemaal een ruimtelijk effect krijgen in onze kamers toch? Dan is het belangrijk om lichte kleuren te gebruiken. Deze zorgen ervoor dat de badkamer groter oogt dan dat het daadwerkelijk is 

Badkamer inrichten tip 2: Wil je ervoor zorgen dat je badkamer nog ruimtelijker oogt? Kies er dan voor om een grote spiegel te plaatsen in de badkamer. Een spiegel zorgt ervoor dat de badkamer nog ruimtelijker oogt. 

Voldoende verlichting 

Hoe praktisch de badkamer ook is, je wilt deze ruimte natuurlijk ook sfeervol houden. Daarom is het belangrijk om de badkamer te voorzien van voldoende verlichting. Vergeet daarom tijdens de badkamer inrichting niet om hier rekening mee te houden. Denk hierbij niet alleen aan sfeerverlichting, maar ook aan praktische verlichting voor onder de douche. 

Badkamer inrichten tip 3: Hoe mooi de verlichting ook is in de badkamer, er moet altijd genoeg daglicht zijn. Hoe meer daglicht er namelijk in de ruimte binnenvalt, hoe groter de ruimte lijkt. Houd daarom ook rekening met de grootte van je badkamer raam! 

Maak gebruik van helder glas 

De vierde tip voor je badkamer inrichting is het gebruik maken van een glazen douche. Glas is transparant en onderbreekt hierdoor het design van de badkamer niet. Wij adviseren je wel om gebruik te maken van helder glas. Donker glas of een stenen scheidingswand zorgt er namelijk voor de de ruimte kleiner oogt. Probeer daarom zoveel mogelijk helder glas te gebruiken bij de inrichting van je badkamer! 

Het kiezen van de juiste tegels 

De badkamertegels hebben uiteindelijk ook een grote invloed op de uitstraling van de badkamer. Sterker nog, het is misschien wel de belangrijkste stap tijdens je badkamer inrichting. Wanneer je kiest voor een tegel die je zowel op de vloer als op de wand terug laat komen creëer je al heel eenvoudig een ontzettend modern design. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een contrasterende wandtegel ten opzichte van de vloertegel voor een statement. De kleur en grootte van de tegels bepalen de uitstraling van de badkamer! 

Qua kleurgebruik adviseren wij om te kiezen voor, je raad het waarschijnlijk al, lichte kleuren. Een lichte tegel zorgt namelijk voor rust en een open uitstraling. Gebruik je kleine tegels? Dan creëer je een ontzettend leuke sfeer in de badkamer. Kies je voor grote tegels? Dan oogt je badkamer een stuk rustiger en ruimer. Dit komt omdat er in dit geval minder voegen aanwezig zijn. 

Meer ruimte creëren 

De badkamer is in de meeste gevallen een kleine ruimte, waar je het liefst zoveel mogelijk spullen kwijt wilt. Het is daarom belangrijk om de badkamer indeling zo slim mogelijk te houden. Wij adviseren je om de hoogte in te werken. Kies bijvoorbeeld voor een hoge badkamerkast of hangend meubilair. Een hoge, smalle kast zorgt niet alleen voor meer opbergruimte, maar neemt ook relatief weinig ruimte in beslag. Het is dus niet alleen ontzettend praktisch, maar het laat de badkamer ook nog eens groter ogen. 

Gebruik gesloten kasten

Tot slot willen we je meegeven dat het belangrijk is om gesloten kasten te gebruiken. Door losse spulletjes in een gesloten kast op te bergen, houd je ze uit het zicht. Denk hierbij aan apparaten zoals een föhn of scheerapparaat. Dit zijn apparaten die je niet in het zicht wilt hebben, maar waar je wel makkelijk bij kan. Hetzelfde geldt natuurlijk voor flesjes en andere kleine spulletjes. 

Door je spullen in een gesloten kast op te bergen is je badkamer overzichtelijker. Wanneer een ruimte overzichtelijk is, oogt deze ruimte automatisch ook ruimtelijker. Ideaal toch!?