De badkamer is in de meeste gevallen een van de kleinste kamers in het huis. Het is daarom soms best lastig om deze ruimte zodanig in te richten dat alles naar wens is. Maar gelukkig zijn er genoeg tips om van jouw kleine badkamer, een top kamer te maken. Wij weten namelijk als geen ander dat creatief omgaan met ruimte steeds belangrijker wordt. Zeker in de badkamer kan het soms even puzzelen zijn. Om je in ieder geval op weg te helpen geven we je in deze blog een aantal tips die jou helpen bij je kleine badkamer inrichting! Lees snel verder.. 

Begin met kleine badkamer inspiratie 

Ben je van plan om je kleine badkamer opnieuw in te richten of ben je op zoek naar kleine badkamer inspiratie? Ga niet meteen meubels shoppen en haal niet per direct de gereedschapskoffer uit de kast. Laat je eerst inspireren en leer je stijl kennen! Neem een aantal interieurs tijdschriften in huis, blader ze door en log wat vaker in op je ongebruikte Pinterest account. Verzamel vervolgens de mooiste afbeeldingen en leg deze naast elkaar. Op deze manier leer je je eigen stijl kennen en weet je waar je naar toe dient te werken! 

Grote spiegels 

Wil je jouw kleine badkamer toch groot laten lijken? Maak dan gebruik van grote spiegels! Spiegels zijn de beste visuele bedriegers, waar we dan ook zeker gebruik van maken. Zorg dat je de spiegels plaatst op een strategische plek zodat ze het natuurlijke daglicht zoveel mogelijk reflecteren in de ruimte. Het is misschien wel een beetje valsspelen, maar hé, je kleine badkamer lijkt wel meteen een stuk groter! 

Kleine badkamer inrichten tip 1: Kies voor randloze spiegels en laat ze aansluiten op de badkamermeubels of muren. Op deze manier vervaagt de afbakening tussen ruimte en reflectie! 

Combineer een bad met een douche 

Je wilt natuurlijk de ruimte zo optimaal mogelijk benutten. De juiste opstelling van jouw kleine badkamer is hierbij ontzettend belangrijk. Wil je graag een bad in je kleine badkamer? Wij raden het in dat geval aan om een bad te combineren met de douche. Om genoeg beweegruimte over te houden is het belangrijk om te kiezen voor een douchebad. Hierbij geniet je niet alleen van een bad, maar heb je ook de mogelijkheid om gewoon even te douchen. Dit is volledig afhankelijk van jouw behoefte op dat moment, maar op deze manier creëer je een luxe, kleine badkamer waar je gewoon van geniet! 

Functionele opbergruimte in je kleine badkamer 

In een kleine badkamer wil je niet te veel spullen laten rondslingeren. Hoe rommeliger de badkamer is, hoe kleiner de badkamer oogt. Zorg daarom voor slimme en handige manieren op jouw handdoeken en douche spullen op te bergen. Creëer zoveel mogelijk functionele opbergruimtes. 

Heb je bijvoorbeeld een smalle ruimte over naast je douche of toilet? Plaats daar dan een kast die qua afmetingen perfect past. Laat deze kast op maat maken zodat je geen extra ruimte in beslag neemt. Of maak een nis in de muur bij de douche om je douchespullen in te zetten. Er zijn genoeg mogelijkheden om deze spullen op te bergen, zolang je maar creatief bent! 

Kleine en zwevende meubels 

Heb jij een kleine badkamer of een badkamer met een schuin dak? Gebruik dan altijd kleine of zwevende meubels! Denk hierbij aan een klein badkamermeubel dat je aan de muur monteert, los van de grond. Op deze manier ‘zweeft’ het meubel. Omdat je op deze manier de ruimte onder het meubel ook nog ziet, lijkt dit meubel minder ruimte in beslag te nemen. En ja je raad het al, dit zorgt er dus automatisch voor dat de ruimte optisch groter oogt. 

Naast het feit dat deze zwevende meubels ontzettend praktisch zijn, is het ook nog eens ontzettend mooi voor het oog. Het geeft de kleine badkamer namelijk per direct een mooie en luxe uitstraling. 

Kleine badkamer inrichten tip 2: Het monteren van zwevende meubels vergt meer tijd en moeite dan normale meubels. Doe dit daarom alleen zelf als je handig bent! 

Kleine badkamer groter laten lijken? 

Uiteindelijk wil je jouw kleine badkamer inrichten zodat deze er wat groter uitziet. Er zijn hier verschillende trucjes voor om je badkamer toch nog wat groter te laten lijken. Zo is het belangrijk om gebruik te maken van lichte, neutrale kleuren. Denk hierbij aan kleuren zoals gebroken wit, crème, lichtgrijs en gewoon wit. Houd ook rekening met het feit dat hoogglans kleuren zorgen voor weerspiegeling. En net zoals grote spiegels de ruimte groter laten lijken, doet hoogglans dit ook. 

Tot slot raden we het aan om te zorgen voor zo min mogelijk voegen op de vloer en muren van jouw kleine badkamer. Dit doe je heel eenvoudig door gebruik te maken van grote, langwerpige of vierkante tegels. Hoe groter de tegels, hoe minder voegen, hoe ruimtelijker het effect!